FÄRSKPRESSAD HONUNG är en smakrik honung som pressats ur kupvarma vaxkakor direkt efter skörd. Egen ymp gör honungen härligt krämig.
HONUNG som pressas och sen ympas utsätts för smakförsvagande syre under betydligt kortare tid än vid slungning och rörning. Ju kortare förlopp mellan kupa och burk - och utan uppvämning - desto mer smak av nektarns alla härliga nyanser.
MIN upplevelse är att honung som förvarats i mörkt vax och som tidigare inrymt yngel, får en negativ inverkan på smaken - detta trots binas väl utvecklade hygieniska beteende innan gamla vaxceller åter tas i bruk. För att säkerställa kvalitén på min färskpressade honung som en unik och exklusiv produkt, erbjuder jag bina endast nytt och rent vax att förvara honungen i.
HONUNG är den bästa och självklara näringen för en god bihälsa året om. Därför skördar jag endast en gång från varje bisamhälle - vid goda väderbetingelser och främst under första delen av sommaren. Bina har efter skörd en lång säsong framför sig att fylla sitt förråd med honung för att räcka fram till nästa vår. Genom att avstå en andra skörd, frigörs också arbetare till den viktiga utrensningen av skadligt varroakvalster.
SOCKER är ett bra substitut för honung vid t.e.x. stödfodring åt vaxbyggande små bisamhällen eller vid dåliga väderförhållanden.
HONUNG - EN BASVARA ELLER DELIKATESS? Absolut en delikatess. Honung är en ren naturprodukt innehållande nektar insamlad och bearbetad av livsviktiga bin. En biskötsel med bina i fokus skördar endast en mindre mängd honung och låter bina behålla resten. En ljuvligt krämig honung är ett reslutat av varsam och noggrann hantering. Ett äkta mathantverk.